top of page

OVER LOGO PETRA

Wie ben ik?

PetraGroot_edited.jpg

Ik ben Petra Hooijmans, afgestudeerd in 2012 als logopediste aan de Arteveldehogeschool. Na mijn studies deed ik enkele jaren ervaring op in een zelfstandige praktijk in Gent tot ik in 2016 besloot om terug te keren naar West-Vlaanderen. Mijn job als zelfstandig logopediste combineer ik met een tewerkstelling als ondersteuner in het onderwijs waarbij ik voornamelijk leerlingen met leerstoornissen en ASS ondersteun. Vanuit mijn kennis, ervaring en ambitie groeide de wil om een eigen logopedische praktijk op te starten, daarom opende ‘Logo Petra’ in 2020 zijn deuren in de Zonnebekestraat te Langemark.

 

Ik vind het boeiend om kinderen te motiveren, met hen op stap te gaan en samen met hen vooruitgang te boeken. Ik hecht veel belang aan duidelijke communicatie en een goede vertrouwensband met het kind, de ouders én de school. Het is belangrijk voor mij dat een kind kan leren in een veilige omgeving waar de zorgvraag centraal staat, waar fouten maken mag en waar je kan groeien op je eigen tempo. Dit vormt de basis voor een kwalitatieve therapie. In de praktijk staan respect, vertrouwen en een positieve aanpak centraal.

 

Onder het motto ‘levenslang leren’ volg ik regelmatig interessante studiedagen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. In 2016 startte ik met het Postgraduaat Leerstoornissen om me gedurende twee jaar te specialiseren in de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongvolwassenen met dyslexie, dyscalculie en de comorbide stoornissen die ermee gepaard gaan. Daarnaast verdiepte ik me o.a. in de oromyofunctionele stoornissen via de basiscursus OMFT, heb ik kennis van de rekenmethode RekenTrapperS en ben ik Typ10 instructeur.

bottom of page